

THE CLASSICAL ACADEMY

BOARD OF DIRECTORS RETREAT

(OPEN TO THE PUBLIC)

Friday, July 21, 2017, 12:00-7:30 p.m.

GLEN EYRIE (CEDAR RIDGE LODGE)

The Classical Academy exists to assist parents in their mission to develop exemplary citizens, equipped with analytical thinking skills, virtuous character, and a passion for learning, all built upon a solid foundation of knowledge.

Agenda

	Presentation/Question	stion Time/Start Time	
I.	Call to Order (Cedar Ridge Lodge)	1 min	(12:00)
II.	Pledge of Allegiance/Mission/Roll Call	1 min	(12:01)
III.	Approval of Agenda	1 min	(12:02)
IV.	Board Training (Lisa Nolan, CLCS VP/Chief of Staff)		
	a. Legal Responsibilities of Charter School Boards	42 min	(12:03)
	b. Basic Board Roles and Responsibilities, including the Board and Administration Relationship	45 min	(12:45)
V.	Break	10 min	(1:30)
VI.	The Future Role of Technology in TCA's Classically-Oriented Education Model	70 min	(1:40)
VII.	Break	10 min	(2:50)
VIII.	Strategic Plan		
	a. Vision: What does TCA look like and need to be prepared for in	20 min	(3:00)
	10 Years		
	b. Core Values and Education	20 min	(3:20)
	c. Staff	10 min	
	d. Facilities	10 min	
	e. Finance	15 min	· /
	f. Enrollment		(4:15)
	g. Board Meetings/Governance	15 min	· /
IX.	Break	10 min	()
X.	Board Roundtable with Founders (Mary and Jim Kretchman, Vance Brown, Lisa Mueller)	65 min	· /
XI.	Walk to Castle (Downhill)	10 min	()
XII.	Dinner	45 min	
XIII.	Walk back to Meeting Room (Uphill)	15 min	. ,
XIV.	Future Board Topics	30 min	× /
XV.	Adjourn		(7:30)